Arad: Un spațiu spațiu public reprezentativ din municipiul Arad va purta numele profesorului Aurel Ardelean, unul dintre întemeietorii învățământului universitar privat din România de după Revoluția din 1989

Un spațiu public reprezentativ dinmunicipiul Arad va purta numele profesorului Aurel Ardelean. Declarația a fost făcută, joi, decătre vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea, însă în calitate de președinte al organizației municipale a PNL Arad.

„Domnul Aurel Ardelean a trăit pentru învăţământ şi pentru Arad, a depus o remarcabilă şi îndelungată muncă în acest sens cu rezultate deosebite. Prin activitatea sa şi a colectivului pe care l-a condus în ultimele decenii, a contribuit nu doar la dezvoltarea învăţământului superior şi al cercetării, ci la dezvoltarea comunităţii locale, prin proiecte educaţionale, culturale şi sociale, prin atragerea la Arad a numeroşi cercetători şi studenţi. Comunitatea arădeană a marcat importanţa personalităţii sale prin acordarea celor mai importante distincţii, inclusiv cea de cetăţean de onoare al Aradului. Am discutat în calitate de preşedinte al PNL Municipiul Arad cu primarul Aradului, Gheorghe Falcă şi viceprimarii Călin Bibarţ şi Levente Bognar, iar consilierii locali ai PNL vor iniţia un proiect prin care un spaţiu public reprezentativ al Aradului va purta numele profesorului Aurel Ardelean, pentru a sublinia importanţa acestei personalităţi pentru viaţa comunităţii noastre”, a declarat Sergiu Bîlcea, preşedintele PNL Municipiul Arad.

A înființat învățământul universitar din Arad încă din 1990

Președintele fondator și fost rector al Universității de Vest Vasile Goldiș din Arad, prof. univ.dr. Aurel Ardelean, a murit, miercuri, la vârsta de 79 de ani. De numele lui Aurel Ardelean se leagă învățământul universitar privat din România de după 1989, înființând încă din 1990 Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad.

Din 1993 până în 2012 a fost rectorul UVVG, iar apoi a devenit președintele fondator al universității, în funcția de rector fiind aleasă fiica sa, Coralia Cotoraci.

Aurel Ardelean s-a implicat și în politică. Între 2004-2008 a fost senator PRM, iar apoi s-a alăturat PDL, iar la fuziunea PDL cu PNL, a ajuns în PNL, fiind consilier județean din 2012.