Veste bună de la Spitalul Orășenesc Ineu, din județul Arad, care și-a restrâns activitatea după ce 2 cadre mediale – un doctor și o asistentă medicală – au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus.

Managerul spitalului anunță pe contul de Facebook al unității medicale, că alți 3 angajați care au avut contact cu medicul ATI, confirmat pozitiv, au fost testați pentru că au prezentat simptome conform metodologiei COVID-19 și toți cei 3 au primit, în scris, vestea cea bună că sunt negativi.

Aceste persoane sunt Dr. Vlădescu, Dr. Mara și Managerul unitatii, Monica Mang.

Acest lucru înseamnă că toți 3 pot ieși din autoizolarea de la domiciliu conform Metodologiei și să își continue activitatea în slujba cetățenilor, spune Monica Mang.

In cursul zilei de luni se va reorganiza activitatea spitalului, deoarece mai rămân în autoizolare 22 de persoane, dintre care 6 medici, 13 asistente medicale și 3 infirmiere.

În cursul zilei de duminică o societate autorizată va realiza dezinfecția totală a Spitalului Orășenesc Ineu, iar aceasta dezinfecție a fost sponsorizată chiar de firma care o realizează, SC Medinet Hygiene Consulting SRL, căreia conducerea spitalui îi multumește si pe calea postării de pe Facebook.

Managerul Spitalului Orășenesc Ineu, Monica Mang, mai scrie că îi îndeamnă pe toți la calm, să fie uniți și să stea în casă pe cât mai mult posibil și le mulțumește tutor pentru gândurile bune și pentru donațiile făcute în contul spitalului.

Conducerea spitalului asigură că va ține la curent populația cu tot ceea ce se va întâmpla.

Mesajul a fost publicat tot pe contul de Facebook al Spitalului Orășenesc Ineu și a fost distribuit și pe contul de Facebook al primarului orașului Ineu, Călin Abrudan.

Autoritățile județene au anunțat că în Arad secția TBC de la marginea orașului și secția de Balneo-Fizioterapie din centrul orașului, sunt primele locații pentru eventualitatea necesității preluării pacienților cu COVID-19, urmând ca dacă acestea vor ajunge să fie pline, pacienții să fie tratați la Spitalul Orășenesc Ineu, singurul spital din afara municipiului Arad care corespunde criteriilor legale pentru prevenirea transmiterii îmbolnăvirilor Covid-19.

Mesajul complet

„Buna seara dragi cetateni ai Orasului Ineu
In mesajul de ieri v-am promis ca voi reveni cu noi informatii incat sa va tin la curent cu evolutia situatiei de la Spitalul Orasenesc Ineu.
Va transmit ca ieri au fost testate 3 persoane din randul angajatilor, care au avut contact cu medicul ATI, confirmat pozitiv. Persoanele testate au prezentat simptome conform metodologiei COVID-19. Aceste persoane sunt Dr. Vladescu, Dr. Mara si Managerul unitatii.
Toti 3 am primit in scris, vestea cea buna ca suntem negativi. Acest lucru inseamna ca toti 3 putem iesi din autoizolarea de la domiciliu conform Metodologiei si sa ne continuam activitatea in slujba cetatenilor.
In cursul zilei de luni vom reorganiza activitatea spitalului, deoarece mai raman in autoizolare 22 de persoane, dintre care 6 medici, 13 asistente medicale si 3 infirmiere.
Va anunt ca in cursul zilei de maine o societate autorizata v-a realiza dezinfectia totala a Spitalului Orasenesc Ineu, iar aceasta dezinfectie a fost sponsorizata chiar de firma care o realizeaza, SC Medinet Hygiene Consulting SRL, carora le multumim si pe aceasta cale.
Va indemn pe toti la calm, sa fim uniti si sa STATI IN CASA pe cat mai mult posibil. Va multumim pentru gandurile bune si pentru donatiile facute in contul spitalului si nu in ultimul rand va vom tine la curent cu tot ce se va intampla.
Manager,
Ing. Ec, Mang Monica”

Sursa foto: Spitalul Orășenesc Ineu Facebook