Arad: VIDEO După un tur de forță al autorităților, cum s-a rezolvat situația românilor care așteptau pe jos intrarea în țară 

A fost cel mai aglomerat weekend de la începerea pandemiei, la frontiera cu Ungaria, pentru că sunt mii de oameni, atât pe intrarea, cât și pe ieșirea din România, spun autoritățile.

ARADCU 00 POLITIA DE FRONTIERA DUM17MAI

Arad: VIDEO După un tur de forță al autorităților, cum s-a rezolvat situația românilor care așteptau pe jos intrarea în țară A fost cel mai aglomerat weekend de la începerea pandemiei, la frontiera cu Ungaria, pentru că sunt mii de oameni, atât pe intrarea, cât și pe ieșirea din România, spun autoritățile.Iar bilanțul Poliției de Frontieră arată că doar duminică, 17 mai, până la ora 18.00, dintre cele 29.072 de persoane care au tranzitat frontierele României 20.999 au fost pe la granița cu Ungaria.https://realitateadearad.net/index.php/2020/05/17/arad-video-dupa-un-tur-de-forta-al-autoritatilor-cum-s-a-rezolvat-situatia-romanilor-care-asteptau-pe-jos-intrarea-in-tara/

Publicată de Realitatea De Arad pe Duminică, 17 mai 2020

Iar bilanțul Poliției de Frontieră arată că doar duminică, 17 mai, până la ora 18.00, dintre cele 29.072 de persoane care au tranzitat frontierele României 20.999 au fost pe la granița cu Ungaria.

Dintre aceștia, 12.886 au intrat în România, iar 8.113 au ieșit din țară.

Duminică până la ora 18.00, la granița cu Ungaria, în urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantina la locuință de către specialiștii  Direcției de Sănătate Publică 7.074 de persoane.

De asemenea, duminică, începând cu ora 18.00, în Punctul de trecere a frontierei Nădlac 1, nu se mai află persoane în așteptare din categoria celor care s-au prezentat în punctul de trecere a frontierei, pe jos, anunță Poliția de Frontieră.

În punctele de frontieră au fost dispuse măsuri pentru descongestionarea traficului și pentru respectarea distanțării sociale prin:
– Reorganizarea arterelor de control în punctele de trecere a frontierei prin crearea unor culoare care sa permită separarea fluxurilor de pasageri.
-Orientarea autoturismelor spre toate punctele de intrare în țară (decizie luată prin întelegere cu autoritățile din Ungaria). Astfel, începând cu ora 18:30 autorităţile ungare au redirecţionat o parte din traficul transfrontalier de la P.T.F. Nădlac către P.T.F. Vărşand, în prezent la acest punct de trecere fiind utilizate pe sensul de intrare două artere pentru autoturisme şi o arteră pentru automarfare .
– Suplimentarea punctelor de control (în care se efectuează verificările) inclusiv cu puncte mobile în care polițiștii de frontieră folosesc tablete electronice pentru efectuarea formalităților.
– Suplimentarea numărului de cadre medicale în P.T.F.-uri.
– Suplimentarea dispozitivului de frontieră cu echipaje de jandarmerie care acționează în profunzime și care au misiunea de a impune măsuri de distanțare între persoanele care așteaptă efectuarea formalităților de control.
– Mobilizarea în zona de frontieră a efectivelor de poliție și SMURD, pentru menținerea ordinii publice și pentru acordarea asistenței medicale de urgență.
– Persoanele care așteaptă pentru intrarea în țară vor primi măști de protecție și apă.

Autorităţile din Arad au amenajat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, culoare ca la aeroport, măsura fiind luată pentru a se putea menţine distanţa între oameni, în condiţiile în care Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a atras atenţia că există risc de răspândire a noului coronavirus.

Şeful DSP Arad, Horea Timiş, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că a cerut autorităţilor să ia măsuri pentru a se păstra distanţa între cei care tranzitează graniţa, pentru că sute de persoane se înghesuiau la ghişeele poliţiştilor de frontieră pentru efectuarea formalităţilor.