Arad: VIDEO Imagini video cu bancomatul aruncat în aer de la Arad. Este cel de-al 4 atac asupra bancomatelor cu începere din ianuarie 2019

Hoții sunt tot mai inventivi la Arad. Bancomatul unei bănci a fost aruncat în aer, în cursul nopții de joi către vineri, iar pentru a încerca să scape, hoții, care aveau cagule de față, au vopsit cu spray camerele video de supraveghere.

ARADCU 00 BANCOMAT SPART POLITIA ARAD VI14FEB COMPLET

Arad: VIDEO Imagini video cu bancomatul aruncat în aer de la Arad. Istoricul atacurilor asupra bancomatelorHoții sunt tot mai inventivi la Arad. Bancomatul unei bănci a fost aruncat în aer, în cursul nopții de joi către vineri, iar pentru a încerca să scape, hoții, care aveau cagule de față, au vopsit cu spray camerele video de supraveghere. În cele din urmă hoții au furat cca 300.000 de lei. Polițiștii au câteva indicii, așa că acum îi caută pe suspecți. Acesta este cel de-al 4lea atac asupra unui bancomat care are loc la Arad în ulimul an.Vezi în filmuleț sau citește în linkul de mai jos declarația completă a purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei, despre acest caz.https://realitateadearad.net/index.php/2020/02/14/arad-video-imagini-video-cu-bancomatul-aruncat-in-aer-de-la-arad-este-cel-de-al-4-atac-asupra-bancomatelor-cu-incepere-din-ianuarie-2019/

Publicată de Realitatea De Arad pe Vineri, 14 februarie 2020

În cele din urmă hoții au furat cca 300.000 de lei. Polițiștii au câteva indicii, așa că acum îi caută pe suspecți. Acesta este cel de-al 4lea atac asupra unui bancomat care are loc la Arad în ulimul an.

Zgomotul unei putenice explozii a tulburat liniștea nopții în cartierul Aradul Nou din municipiul Arad. Era în jurul orei 03:20, iar zgomotul a fost auzit de vecini. Hoții s-au mișcat repede. Într-un minut de la zgomotul exploziei, au și dispărut de la fața locului.
Paznicul terenului de fotbal din apropiere este cel care a sunat la Poliție.

Banca nu are paznic. Dimineața când au vrut să scoată bani din bancomat, clienții au rămas suprinși de ceea ce au găsit la fața locului. Aproape toate geamurile băncii au fost sparte de suflul exploziei, care a produs avarii și în interiorul unității.

Pentru a încerca să scape, hoții, care aveau cagule de față, au vopsit cu spray camerele video de supraveghere. Mai multe echipaje de polițiști au ajuns imediat la fața locului.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei, „în această noapte, în jurul orei 03:20, I.P.J. Arad a fost sesizat despre faptul că bancomatul unei agenții bancare de pe Calea Timisorii ar fi fost distrus prin explozie, din interiorul acestuia reclamându-se lipsa casetelor de valori cu bancnote”.

„La fața locului, s-a deplasat de îndată echipa complexă formată din polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale si ai Serviciului Criminalistic, constatând că două persoane necunoscute, cu fețele acoperite au pulverizat cu ajutorul unui spray, vopsea pe camerele de supraveghere, la fața locului fiind observat un autoturism de teren de culoare închisă.
În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și distrugere”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei.

Acesta este cel de-al 4lea atac asupra bacomantelor, care are loc în ultimul an la Arad. În 2 cazuri, hoții au plecat fără a reuși să fure bani, iar într-un caz au reușit să sustragă o importamtă sumă de bani. Până în acest moment, au fost prinși hoții într-un singur caz, cei care au reușit să fure bani.

Tot în vestul țării, o oră mai târziu, a mai fost aruncat în aer un bancomat din localitatea Belotinț, județul Timiș, aflată la cca 50 de Arad.

Cele 4 atacuri

Pe 14 ianuarie 2019, hoții au creat o explozie un bancomat aflat la intrarea într-un supermarket din cartierul Alfa, reușind să plece cu o sumă mare de bani, iar în mai, un alt bancomat aflat în sediul unei bănci a fost aruncat în aer. ATM-ul era gol, pentru că angajații băncii remarcaseră că cine a forțat bancomatul cu câteva zile înainte. În noaptea de 14-15 ianuarie 2020, 4 persoane mascate au încercat să smulgă cu mașina un bancomat amplasat într-un magazin de bricolaje aflat la ieșirea din Arad către Nădlac, iar apoi au încercat să forțeze accesul într-un schimb valutar din același magazin. Suspecții au renunțat la planuri în momentul în care au fost susprinși de un angajat.