Arad: VIDEO Percheziții ale DIICOT și Poliției, pentru destructurarea unei grupări care se ocupa cu trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism. Cum acționau suspecții

11 pecheziții au fost efectuate, marți, decătre procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Combaterea Traficului de Persoane, în Arad, Bucureşti, Călăraşi și Ialomiţa, pentru destructurarea unei grupări care se ocupa cu trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism.

ARADCU 00 DIICOT MA15OCT

Arad: Percheziții ale DIICOT și poliţiştii de la Combaterea Traficului de Persoane, pentru destructurarea unei grupări care se ocupa cu trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism. Cum acționau suspecții.

Publicată de Realitatea De Arad pe Marţi, 15 octombrie 2019

Conform DIICOT, ca urmare a descinderilor au fost ridicate înscrisuri, suma de 18.000 de euro, telefoane mobile, laptopurile şi tabletele utilizate în desfăşurarea activităţii infracţionale.

În cursul nopţii de luni spre marţi, liderul grupării, un bărbat din judeţul Giurgiu, a fost prins în timp ce intenţiona să părăsească teritoriul României.

Căsătorii de conveniență cu indieni și prostituție

Conform procurorilor DIICOT, începând cu anul 2017, a fost constituit un grup infracţional organizat, ai cărui membri au acţionat, în mod coordonat, în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism, precum şi încheierea unor căsătorii de convenienţă pentru cetăţeni indieni doritori să se stabilească în ţări ale Comunităţii Europene, cu precădere Germania.

În urma cercetărilor efectuate a reieșit că membrii grupului infracţional au racolat mai multe persoane de sex feminin de pe raza municipiului Bucureşti, a judeţului Giurgiu, dar şi din diferite zone din Moldova, prin inducere în eroare şi profitând de starea vădită de vulnerabilitate, pe care ulterior le-au transportat şi adăpostit în diferite apartamente închiriate de pe teritoriul Germaniei, în scopul exploatării sexuale a acestora, precum şi al încheierii unor căsătorii de convenienţă.

O parte dintre membrii grupării trebuiau să se apropie de persoanele vătămate şi să le controleze prin dezvoltarea unor relaţii sentimentale cu acestea. De asemenea, victimele au fost obligate să consume diferite substanţe psihotrope, devenind astfel dependente de grup.

Fetele, ademenite sentimental, drogate și amenințate cu arme 

Membrii grupului au utilizat arme de foc şi arme albe pentru intimidarea tinerelor, controlul acestora, dar şi pentru a se impune în rândul altor grupări infracţionale de trafic de persoane sau proxenetism,

Sumele de bani obţinute din desfăşurarea activităţilor infracţionale au fost cheltuite pe teritoriul Germaniei pentru închirierea locaţiilor unde se practica prostituţia şi pentru nevoile curente ale membrilor grupării infracţionale, însă o mare parte din bani au fost transferaţi în România fie direct, la purtător, fie prin intermediul serviciilor bancare de transfer financiar, către liderul grupării care se ocupa de gestionarea acestora.

Pentru ca veniturile ilicite să fie protejate de eventuale controale ale autorităţilor germane sau româneşti, membrii grupării au achiziţionat bijuterii din aur cu gramaje consistente, spun procurorii.

În cauză s-a colaborat cu autorităţile judiciare din Germania şi Spania, fiind efectuate în paralel activităţi procedurale pe raza oraşului Hamburg din Germania.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale.

Sursa video: diicot.ro