Arad: VIDEO Prima recoltare de plasmă prin procedeul de plasmafereză, de la un medic din Arad, vindecat de COVID-19. Motivul

Prima recoltare de plasmă prin procedeul de plasmafereză s-a realizat, luni, la Arad, a informat purtătorul decuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

ARADCU 00 DONARE PLASMA MEDIC CIONCA SPITALUL ARAD LU11MAI

Arad: VIDEO Prima recoltare de plasmă prin procedeul de plasmafereză, de la un medic din Arad, vindecat de COVID-19. MotivulPrima recoltare de plasmă prin procedeul de plasmafereză s-a realizat, luni, la Arad, a informat purtătorul decuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.Donatorul a fost un medic de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, care a trecut prin această boală și s-a oferit voluntar pentru a salva viața semenilor săi.https://realitateadearad.net/index.php/2020/05/11/arad-video-prima-recoltare-de-plasma-prin-procedeul-de-plasmafereza-de-la-un-medic-din-arad-vindecat-de-covid-19-motivul/

Publicată de Realitatea De Arad pe Luni, 11 mai 2020

Donatorul a fost un medic de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, care a trecut prin această boală și s-a oferit voluntar pentru a salva viața semenilor săi.

Conform directorului Centrului de Transfuzie Sanguină Arad, dr. Laura Păcurariu, „procedura s-a dovedit un real succes. Săptămâna trecută s-a recoltat plasmă, prin procedeul normal, de la patru persoane, vindecate de COVID-19. Astăzi, după sosirea kit-urilor, există și primul donator de la care s-a recoltat plasma prin procedura de plasmafereză”, a mai declarat dr. Laura Păcurariu.

Recoltarea de plasmă de la pacienții care au fost diagnosticați cu COVID-19 prin testarea RT -PCR și vindecați în urma efectuării testelor RT-PCR II și III, are ca scop încercarea de salvare a bolnavilor internați, în stare gravă, pe secțiile de terapie intensivă.

Persoanele care se încadrează în condiții și doresc să doneze plasmă trebuie să contacteze Centrul de Transfuzie Sanguină Arad la numărul de telefon 0357/80.91.12 sau pe adresa de e-mail: [email protected]. Persoana de contact responsabilă de validarea eligibilității la donare este Dr. Bornea Alexandra.

Sursa foto-video: Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad