Arad: VIDEO Primăria Municipiului Arad va oferi gratuit spaţii pentru măsuţe şi umbrele în locul teraselor demolate. Ce spune primarul Călin Bibarț

Primăria Arad va oferi spaţii gratuite, pentru amplasarea de măsuţe şi umbreluţe, patronilor de localuri ale căror terase au fost sau sunt demolate în urma unei decizii de vineri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Soluții pentru terase în Municipiul Arad

Publicată de Calin Bibart pe Luni, 18 mai 2020

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ, a declarat, luni, că a primit decizia CJSU, iar prima soluţie identificată pentru sprijinirea patronilor afectaţi este să le ofere suprafeţe pe care să amplaseze măsuţe şi umbrele, fără a li se percepe taxe.

„Am văzut că în ultimele zile au fost multe discuţii pe această temă (…) dar aş spune că această hotătâre a CJSU nu desfiinţează conceptul de terasă, ci încearcă să adapteze la situaţia actuală posibilitatea redeschiderii teraselor”, a mai declarat primarul Călin Bibarț.

Edilul a mai adăugat că multe dintre terasele din centrul Aradului oricum nu puteau fi redeschise, pentru că patronii le-au acoperit şi închis cu pereţi din folie sau din sticlă, pentru a le folosi ca spaţii pentru fumători.

„Dacă astăzi autorităţile ar fi dat drumul la funcţionarea teraselor, probabil că multe nu puteau oricum funcţiona, pentru că ele sunt tot spaţii închise”, a mai declarat primarul Aradului.

El a anunţat că Primăria va identifica şi străzi care pot deveni exclusiv pietonale, care să fie iluminate arhitectural şi să fie amenajate cu mese şi umbrele. Zona din jurul Bisericii Roşii, din centrul oraşului, şi Piaţa Avram Iancu, ar putea fi amenajate astfel în următoarea perioadă.

Prefectura Arad a anunţat, vineri, că toate terasele care ocupă spaţii pe trotuare în municipiul Arad sau în alte localităţi din judeţ vor trebui să fie demolate în trei zile, pentru ca circulaţia pietonală să se poată face prin păstrarea distanţei fizice sanitare. Decizia a fost luată de CJSU Arad.

Sursa video: Călin Bibarț Facebook