Arad: Vineri, 28 decembrie, ultima zi în care se mai pot plăti taxele și impozitele pe 2018 la ghișeele Primăriei Municipiului Arad. Online, se pot plăti până în 31 decembrie

Ultima zi de plată a taxelor și impozitelor locale în municipiul Arad la casieriile Direcției Venituri dincadrul Primăriei este vineri, 28 decembrie, ora 12.00, a anunțat, joi, municipalitatea.

În schimb, plăţile online, prin intermediul platformei Globalpay-Indeco, de pe siteul municipalității – primariaarad.ro – vor putea fi făcute până în ultima zi a acestui an.

Pe de altă parte, impozitele şi taxele locale pentru anul 2019 se menţin la nivelul celor din acest an. Cu toate acestea este posibil ca unii cetăţeni să resimtă o uşoră creştere în cazul anumitor dări locale, generată de rata inflaţiei care era de 1,3% la data de 31 decembrie 2017. Majorarea cu acest procent se va aplica la impozitul pe clădiri rezidenţiale şi mijloace de transport cu o capacitate cilindrică mai mare de 2000 de centimetri cubi. Întrucât aceste impozite aveau valori minime, se impunea, conform legii, indexarea lor cu rata inflaţiei.

Conform viceprimarului municipiului Arad, Călin Bibarț, „în urmă cu doi ani de zile, legislativul – Parlamentul – a schimbat legea şi, dacă până atunci, guvernul majora baza de impozitare cu inflaţia, acum, acest lucru se face prin hotărâre de consiliul local. Anul trecut, având deflaţie, practic nu a fost cazul să se aplice acel procent de inflaţie. Anul acesta, având o inflaţie de 1,3%, legea prevede ca acest procent să se aplice la unii indicatori. De aceea, e posibil ca unii dintre cetăţenii noştri să remarce mici diferenţe. De aici provin: din aplicarea unui act normativ; nu este vorba de voinţa Primăriei sau a Consiliului Local Municipal”.

Casieriile direcției venituri se vor redeschide în primele zile din luna ianuarie 2019.