Filarmonica de Stat Arad deschide stagiunea 2018-2019 cu una dintre cele mai celebre opera italiene, în Palatul Cultural, recent restaurat și modernizat

Stagiunea 2018-2019 a Filarmonicii de Stat Arad se deschide sâmbătă, 29 septembrie cu una dintrecele mai senzaţionale partituri create vreodată pentru un spectacol de operă italiană, într-un spectacol realizat decătre Filarmonica de Stat Arad în colaborare cu Orchestra simfonică şi Teatrului Naţional din Szeged, Ungaria.

Opera „Il Trovatore” de Giuseppe Verdi este astăzi unul dintre cele mai populare spectacole ale repertoriului universal, spun organizatorii despre opera care este realizată pe un libret de Salvatore Camarrano, după drama cu acelaşi titlu a scriitorului spaniol Antonio Garcia Gutiérez.

Considerată “opera bel canto” a lui Giuseppe Verdi, partitura descoperă unele dintre cele mai senzaţionale arii, duete şi ansambluri create vreodată pentru un spectacol de operă italiană, implicând în mod necondiţionat vocile cele mai experimentate. Connducerea artistică este semnată de către de dirijorul Sándor Gyüdi și regizorul Géza Bodolay, din Ungaria.

Distribuția din această seară este realizată cu ajutorul soliștilor Teatrului Național din Szeged – Boldizsár László (Manrico), Nadia Cerchez (Leonora), Attila Réti (Contele de Luna), Boglárka Laczák (Azucena), Tamás Altorjay (Ferrando), István Bocskai (Ruiz), Bálint Börcsök (Mesagerul), al membrilor corului academic – Lucia Aioanei (Ines) și David Buzgău (Țiganul bătrân), fiind susținută de acompaniamentul orchestrei simfonice și al corului academic pregătit de Robert Daniel Rădoiaș.

Costumele sunt semnate de Katalin Juhász.

Este primul spectacol după încheierea lucrărilor de modernizare pe care Primăria Municipiului Arad le-a desfășurat la Palatul Cultural.

Stagiunea 2018-2019 a Filarmonicii de Stat Arad se deschide sâmbătă, 29 septembrie, cu începere de la ora 19, în Palatul Cultural, recent restaurat şi modernizat.