Tabăra de Literatură a Tinerilor Scriitori, la Săvârșin, în Arad. Ce evenimente au loc

Tabăra de Literatură a Tinerilor Scriitori are loc în comuna Săvârșin, din județul Arad, în perioada 12-16 septembrie, a anunțat, marți, Centrul Cultural Județean Arad, care organizează manifestarea.

Tabăra de Literatură a Tinerilor Scriitori este destinată scriitorilor performanţi din generaţia tânără, care au publicat deja cel puţin o carte remarcabilă.

Participanţii la tabără vor fi cazaţi la Săvârşin, unde vor petrece mare parte din timpul alocat taberei, participând la ateliere de creaţie, dezbateri, având cadrul natural şi timp necesar pentru elaborarea propriilor creaţii literare.

La ediţia din acest an participă un număr de 20 tineri scriitori din toată țara, selectaţi după aceleaşi criterii de performanţă. Prezenţa lor în judeţul Arad va fi un eveniment literar remarcabil iar activităţile în care vor fi implicaţi vor capta atenţia publicului consumator de literatură. Astfel se va putea lua contact direct cu literatura vie, proaspătă, cu tendinţele şi direcţiile spre care se îndreaptă acesta.

Editarea unei antologii literare cu producţii ale scriitorilor participanţi va valorifica eficient creaţiile acestora şi va face o excelentă publicitate evenimentului, prin lansări de carte şi lecturi publice care vor avea loc la târguri de carte şi alte evenimente specifice.