100 de momente din istoria României, în centrul Aradului, la expoziţia Radio România. Evenimentul se deschide sâmbătă cu concerte şi teatru medieval, cu jonglerii cu foc, scene de bătălie şi momente interactive

Radio România aduce istoria mai aproape de conştiinţa publicului.  EXPOZIŢIA DE PANOURI „EU ALEG ROMÂNIA”, ediţia dedicată ANULUI CENTENAR va fi deschisă oficial, printr-un eveniment artistic de excepţie.

„La ARAD vă aşteptăm sâmbătă, 15 septembrie, de la ora 19, pe platoul din faţa Primăriei Arad, la evenimentul care este organizat de către Radio Timişoara şi ARADFM, cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad”, au anunţat organizatorii.
Pe fiecare dintre cele 10 panouri sunt prezentate câte 10 momente istorice ale poporului român (imagini şi text, în total 100 de momente istorice), şi un QRCODE cu trimitere către aplicaţia online a proiectului www.eualegromania.ro. Informaţiile inserate pe standuri sunt elementele de prezentare (texte şi fotografii) ale fiecăruia dintre cele 100 de momente ale istoriei poporului român, de la origini până în 1918, momente ale căror prezentare editorială este realizată de Reţeaua Studiourilor Teritoriale în ediţia centenară a  campaniei editoriale „România 100 – Eu aleg România”.
Spectacolul de deschidere este un eveniment artistic în stilul concertelor live de muzică istorică, însoţite de coregrafii şi teatru medieval, un show al muzicienilor şi dansatorilor din trupa de world music Peregrinii şi al actorilor şi jonglerilor din trupa Deep6 Project.  Evenimentul va ilustra vârstele istorice ale României, de la specificul antic până la perioada secolelor 19 şi 20, iar coregrafiile vor include prezentări de arme, jonglerii medievale cu steaguri, scene de bătălie şi momente interactive. Fiecare spectacol se va încheia cu un show incendiar de lumină şi foc, jonglerii cu flăcări şi jerbe de jar, în stilul spectacolelor de carnaval medieval.