Hoţul care a făcut o pasiune pentru Poşta Română, prins la bustul gol, după ce jandarmii l-au urmărit ca-n fime cu ajutorul a 2 arădeni

Bărbatul care este considerat ca fiind autorul spargerilor de la Oficiului Poştal Nr.7 din cartierul Micălaca, din municipiul Arad, a fost prins de către jandarmii din Arad cu sprijinul participanţilor la trafic, a anunţat, vineri seara, Jandarmeria Arad.u

Ca urmare a unui apel la numărul unic de urgenţă 112, ofiţerul de serviciu de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, a transmis, vineri, prin staţie către patrulele din teren, că din zona străzii Voinicilor din municipiul Arad, a fost sustrasă o bicicletă şi o geantă de serviciu cu mai multe documente şi colete poştale, care aparţineau unui lucrător al Oficiului Poştal Micălaca.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, slt. Valeriu Macovei, „echipajul din cadrul Detaşamentului 1 Mobil, aflat în serviciu, s-a sesizat în urma apelului primit şi a trecut la verificarea zonei, ocazie cu care în zona Sălii Polivalente a observat o persoană de sex masculin, pe bicicletă, la bustul gol, care avea semnalmentele transmise de persoana păgubită. Fiind somat să oprească cu ajutorul dispozitivelor acustice, acesta a mărit viteza şi a încercat să-şi facă pierdută urma, printre aleile blocurilor, moment în care, o parte din echipaj a plecat pe jos în urmărirea lui”.

Ajungând pe Str. Praporgescu, pentru că jandarmii nu au reuşit să-l ajungă pe bărbatul care se afla pe bicicletă, în baza art 27 alin.2 lit.(e) din Legea 550/2004, au solicitat sprijinul a doi conducători auto pentru urmărirea şi prinderea suspectului.

 

Participanţii la trafic, fără să stea pe gânduri au acordat sprijin jandarmilor, astfel o maşină şi-a continuat drumul pe Strada Praporgescu şi cealaltă, împreună cu autospeciala de intervenţie a jandarmeriei, pe străzile adiacente.

Pe strada Praporgescu, ajunşi în dreptul celui urmărit, jandarmul l-a somat să se oprească, în caz contrar va fi nevoit să folosească arma din dotare. În acel moment, bărbatul a abandonat bicicleta şi după ce a mai făcut câţiva paşi, jandarmul a reuşit să-l imobilizeze şi să-l încătuşeze.

Acesta a fost condus la Secţia de Poliţie din Micalaca în vederea luării măsurilor legale.

„În urma verificărilor efectuate de către lucrătorii de poliţie ai Secţiei Micalaca, s-a dovedit că cel în cauză este autorul a 4 spargeri, inclusiv a spargerii din noaptea de 16 spre 17 august 2018, a Oficiului Numărul 7 Micalaca şi autorul a altor 8 infracţiuni de furt. Dorim să mulţumim pe această cale, celor doi conducători auto, care au rămas anonimi, datorită dinamicii evenimentelor, aceştia fiind nevoiţi să plece de la faţa locului deoarece blocau traficul, dar mărturisim că le suntem profund recunoscători pentru spiritul civic de care au dat dovadă şi modul în care au sprijinit echipajul de jandarmi. Nu în ultimul rând mulţumim şi colegilor pentru modul în care au înţeles să-şi execute serviciul”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, slt. Valeriu Macovei.

Bărbatului i s-a întocmit dosar penal şi a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca să fie prezentat procurorilor cu propunerea de arestare preventivă.

Oficiul Poștal, care a fost spart de mai multe ori în ultima perioadă, a fost sancționat de mai multe de către polițiști pentru că Nu asigură paza așa cum cereri legea

Foto: arhiva

Sursa foto:  Jandarmeria Arad Facebook