Arad: AUDIO Poliția Arad: există legătură directă între starea elevilor si dezinsecția de la liceu. Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, fals, uz de fals și trafic de produse sau substanțe toxice, în cazul elevilor intoxicați după acțiunea de deratizare la un liceu din Arad

Poliția din Arad a anunțat, marți, că „în urma primelor verificări s-a stabilit o legătură directă între starea elevilor si dezinsecția/dezinfecția efectuată în incinta liceului, la data de 10 ianuarie 2020, de către o societate comercială cu sediul în Deva, județul Hunedoara”.

„Ca urmare a cercetărilor efectuate și a mijloacelor de probă administrate din acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: Vătămare corporală din culpă, prev. și ped. de art. 196 din Codul Penal; Fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev. și ped. de art. 322 din Codul Penal; Uz de fals, prev. și ped. de art. 323 din Codul Penal și Trafic de produse sau substanțe toxice, prev. și ped. de art. 359 din Codul Penal”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei.

La fața locului s-a deplasat și echipa de cercetare din cadrul Serviciului Criminalistic Arad, care a prelevat probe care urmează a fi analizate toxicologic.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei.

Conform unor informații, falsul vizează faptul că dezincecția ar apăarea în acte ca fiind efectuată în cursul lunii decembrie, dar în realitatea a fost realziată, vineri, 10 ianuarie.

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Până marți la ora 6, 40 de elevi au ajuns la Unitatea de Prmiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Uergență Arad, dintre care 12 au rămas internați, a declarat medicul-șef al UPU-SMURD Arad. dr. Monica Puticiu.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad