Transport cu 25 de migranți, dintre care mai mult de jumătate minori, care a trecut prin Arad, prins în Bihor

25 demigranți dintre care mai mult de jumătate minori, care au trecut prin Arad, au fost descoperiți pe drumul național 79 Arad-Oradea, în zona comunei Ciumeghiu din județul Bihor.
Migranții din Irak și Palestina, care erau ascunși într-o autoutilitară, intenționau să treacă granița cu sprijinul a 2 cetățeni români.
Transportul a fost depistat în data de 1 octombrie la ora 1 din noaptea, dar a fost anunțat decătre Poliția de Frontieră în cursul zilei de miercuri.
În baza unei informații, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Salonta au oprit pe drumul național Arad – Oradea, la intrarea în localitatea Ciumeghiu, două autoutilitare, mărcile Peugeot Boxer şi Renault Master, înmatriculate în România, la volanul cărora se aflau doi cetățeni români.
„Ca urmare a controalelor amănunțite, în interiorul unei dintre autoitilitare au fost descoperite ascunse cele 25 de persoane, dintre care 7 bărbaţi, 5 femei și 13 minori, adulții având vârste cuprinse între 19 și 42 de ani, iar copiii între 2 si 17 ani. Totodată, în celălalt mijloc de transport, poliţiştii de frontieră au constatat că se aflau bunurile personale ale migranţilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Oradea, Laura Beatrice Bondar.
Cei mai mulți migranți sunt înregistraţi ca solicitanţi de azil în România.
La cercetări, s-a mai stabilit ca şoferii români au preluat cetăţenii străini din Timişoara şi urmau să-i transporte în apropierea frontierei pentru a trece ilegal graniţa în Ungaria, cu destinaţia finală Germania.
Șoferii români sunt cercetați pentru trafic de migranți, iar migranții pentru trecere sau tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.
Polițiștii de frontieră și procurorii din Bihor continuă cercetările în acest caz.
Surss foto: Poliția de Frontieră