Arad: AUDIO FOTO VIDEO 12 cetățeni din Irak și Turcia, ascunși într-un TIR din Turcia, ca să ajungă în Marea Britanie

12 cetățenidin Irak și Turcia, cu vârste cuprinse între 14 și 38 de ani, au fost descoperiți decătre polițiștii de frontieră de pe autostrada Nădlac-Arad când încercau să treacă ilegal frontiera de vest, ascunși într-un TIR cu numere de Turcia, care transporta role din material cauciucat.

ARADCU 00 MIGRANTI POLITIA DE FRONTIERA MI15IAN

Arad: AUDIO FOTO VIDEO 12 cetățeni din Irak și Turcia, ascunși într-un TIR din Turcia, ca să ajungă în Marea Britanie12 cetățenidin Irak și Turcia, cu vârste cuprinse între 14 și 38 de ani, au fost descoperiți decătre polițiștii de frontieră de pe autostrada Nădlac-Arad când încercau să treacă ilegal frontiera de vest, ascunși într-un TIR cu numere de Turcia, care transporta role din material cauciucat.

Publicată de Realitatea De Arad pe Miercuri, 15 ianuarie 2020

 

Conform purtătorului decuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, comisar-șef Laura Beatrice Bondar, „la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc Y.O., în vârstă de 32 ani, conducând ansamblul rutier format din cap tractor cu semiremorca, înmatriculate în Turcia. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta role din material cauciucat pe ruta Turcia – Ungaria”.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul compartimentului marfă, au fost descoperite ascunse, printre bunurile transportate, doisprezece persoane. În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Irak şi Turcia, şapte bărbați, o femeie şi patru minori. Adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 38 de ani, iar minorii între 14 şi 17 ani, fiind solicitanţi de azil în România şi intenţionau să ajungă în Marea Britanie”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, comisar-șef Laura Beatrice Bondar.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a Ppurtătorului decuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, comisar-șef Laura Beatrice Bondar.

Migranții sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar șoferul turc pentru trafic de migranți.