Arad: Tot mai multe amenzi pentru TIR-urile, autobuzele, autocarele sau microbuzele care tranzitează sau sunt parcate ilegal în municipiul Arad

Numărul amenzilor acordare transportatorilor cu masă autorizată mai mare de 3,5 t în municipiul Arad a crescut în ultimul trimestru din 2019, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2018, arată un bilanț făcut public sâmbătă decătre Poliția Locală Arad.

Astfel, în ultimul semestru al anului 2019 au fost aplicate 104 amenzi conducătorilor auto care circulau în Arad, fără a deține autorizația de transport pentru trafic greu, comparativ cu 81 în 2018. Alți 53 conducători auto au fost sancționați contravențional pentru staţionarea sau parcarea autovehiculelor destinate transportului de mărfuri şi materiale, a microbuzelor, autobuzelor şi autocarelor pe domeniul public (nicio amendă în ultimul trimestru al anului 2018).

Zonele cu cele mai multe probleme

De departe, cele mai multe sancțiuni pentru nerespectarea reglementărilor privind autorizația de tranzit au fost aplicate în cartierul Micălaca, urmat de Confecții, Centru, Aurel Vlaicu, Aradul Nou, Subcetate, Grădiște, Gai, Bujac.

În ceea ce privește oprirea/staționarea neregulamentară cele mai multe sancțiuni au fost aplicate în Grădiște și Confecții urmate de Gai, Micălaca și Aurel Vlaicu.

Motivele transportatorilor și ce a constatat Poliția Locală

Investigarea mai amănunțită a staționării neregulamentare prelungite în cartierele periferice ale orașului a relevat faptul că motivul rezidă, cel mai adesea, în opțiunea șoferilor/patronilor de a gara vehiculele în proximitatea zonelor de lucru, deși bazele logitice se află în localități din județ sau din alte zone ale țării. Perseverența unora dintre cei sancționați în a plasa pe domeniul public din municipiul Arad, peste noapte, camioanele și tirurile pe care le dețin poate indica existența unei ”piețe” neacoperite a spațiilor de garare din municipiilor Arad.