Arad: AUDIO Protest pentru centura Aradului parte din DN7

Mai mulți arădeni care locuiesc în cartierul Gai organizează, duminică, un protest, nemulțumiți că șoseaua de centură a municipiului, parte din DN7, trece prin cartier. Drumul, care duce către Nădlac, cel mai mare punct de trecere a frontierei din vestul țării, este foarte circulat, ceea ce generează discomfort, poluare și accidente.

Conform inițiatorului protestului, Flavius Dumitraș, „ca urmare a indiferenței cu care suntem tratați de către autorități, noi, locuitorii cartierului Gai, vom ieși din nou în strada pentru a le cere factorilor determinanți de la nivelul local cât și celor de la nivelul național, rezolvarea cât mai urgentă a problemei principale a zonei, centura rutieră. Sau mai bine spus, demararea procedurilor pentru proiectarea și executarea inelului de centură care deocamdată nu există decât prin articole de presă și în imaginația unora! Concret, nu s-a mișcat nici un deget pentru a transforma aceste zvonuri în realitate”.

„În anul 1996 oamenii s-au trezit peste noapte cu un drum european, o ”centură rutieră” dacă putem să exagerăm, în locul drumului de cartier. Ei nu și-au dat acordul și nici nu credeau că va dura atât de mult până vor avea liniște din nou. De atunci locuitorii s-au alimentat doar cu falsa speranță că se va face o altă centură, una veritabilă, care va ocoli zona rezidențială dar toate aceste promisiuni au fost doar… promisiuni. Accidentele rutiere grave soldate cu decese, distrugerile caselor rezultate din trepidațiile produse de camioanele de mare tonaj, poluarea fonică, poluarea cu noxe și toate celelalte ”beneficii” complementare, au pus capăt răbdării locuitorilor cartierului și ne vom exprima frustrarea într-un mod democratic, protestând”, a mai declarat Flavius Dumitraș.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a inițiatorului protestului, Flavius Dumitraș

Protestul, care este autorizat, are loc duminică, 19.01.2020, cu începere de la ora 15.00, la locul de întâlnire de la intersecția străzilor Dunării și Ștefan Tenețchi (centură). Organizatorii roagă particianții să poarte cu veste reflectorizante, pentru că protestul va avea loc pe partea carosabilă.