Arad: AUDIO FOTO Pompierii din Arad intervin în mai multe localități afectate de ploile torențiale

Pompierii din Arad intervin, miercuri după masă, în mai multe localități, inclusiv în municipiul Arad, după ce ploile torenţiale au provocat inundaţii, fiind afectate inclusiv locuinţe şi gospodării.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca, a declarat că au fost trimise echipe cu motopompe în localităţile Şiria, Sebiş, Livada, Sânleani, Măderat şi Pâncota. Din aceste zone s-a solicitat sprijin la 112, după ce ploile au inundat locuinţe, anexe gospodăreşti, curţi şi grădini.

Cele mai multe intervenţii ISU au fost necesare în municipiul Arad, unde au fost inundate numeroase străzi, iar apa s-a scurs şi în subsoluri sau a ajuns în locuinţe. Totodată, au fost blocate mai multe artere rutiere din cauza apelor.

Primăria Arad a informat, de asemenea, că s-au înregistrat „cantităţi excepţionale de precipitaţii”, care au ajuns la peste 60 l/mp.

Aradul este sub cod portocaliu de ploi până miercuri la ora 23, iar cantitățile de apă ar putea depăși chiar 40 l m2. Urmează un cod gablen de furtuni care este valabil până sâmbătă la ora 10.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad