Arad: Un bărbat, cea mai în vârstă victimă și cea mai mare pagubă într-un dosar de înșelăciune prin metoda „Accidentul”. Bărbatul a dat circa 50.000 lei

O persoană în vârstă de 84 de ani din judeţul Arad a fost înşelată cu circa 50.000 de lei prin metoda accidentul.

Cazul din Arad are cel mai mare prejudiciu ce apare într-un dosar mai amplu, instrumentat decătre poliţiştii din Teleorman.

Ancheta a început ca urmare a unor sesizări din luna iunie, iar poliţiştii spun că un bărbat de 37 de ani este autorul mai multor înşelăciuni, în care a primit de la câteva sute până la mai bine de 10.000 de euro. Victime sunt persoane cu vârste cuprinse între 79 şi 84 de ani din Arad, Timişoara şi Sibiu.

Conform anchetatorilor, victima din Arad este cea mai în vârstă şi a fost păgubită cu cea mai mare sumă de bani.

Poliţiştii mai spun că bărbatul reuşea să înşele persoanele vătămate, în special persoane în vârstă, apelând succesiv de pe telefonul său mobil, numere de telefon fix, prezentându-se drept fiul sau nepotul acestora, care a suferit un accident şi care are, în regim de urgenţă, nevoie de sume mari de bani, de regulă toţi banii de care dispuneau persoanele vătămate, pentru plata serviciilor medicale.

După ce convingea victimele să-i ofere sumele de bani, acesta le cerea să-i trimită sumele de bani prin intermediul unor persoane care exercitau serviciul de taxi.

Banii ajungeau la concubina sa sau la diferite persoane de încredere, care apoi îi restituiau sumele la diferite intervale de timp.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz.