După trei ani de restricții, se reiau pelerinajele la Maria Radna

Pelerinajele la Basilica Papală Maria Radna se reiau, după trei ani de restricții cauzate de pandemia de coronavirus.

Primii pelerini sunt așteptați chiar de Bunavestire, când este și hramul Basilicii Papale.

Preotul paroh Andreas Reinholz spune că se așteaptă ca numărul credincioșilor să crească substantial în acest an, în contextul Capitalei Culturale Europene, mai ales datorită distanței mici dintre Timișoara și Lipova.

“După o pauză de trei ani în care, din cauza pandemiei organizarea pelerinajelor nu a fost posibilă, încercăm din nou se continuă această veche și frumoasă tradiție. Cu toții ne dorim să ne întoarcem obiceiurile noastre la viața noastră normală. Din viața noastră normală fac parte și prinajele aici la Maria Radna. Avem nevoie de ore, chiar de zile în care să le distanțăm de problemele noastre de fiecare zi. Avem nevoie de momente în care cerem pentru noi, pentru familiile noastre sănătate, fericire și binecuvântare. Din aceste motive prezentăm credincioșilor noștri un plan nou pe pelerinaje pentru acest an 2023, care dorește să continuăm pe de o parte tradițiile vechi de secole, pe de altă parte conțin și date noi, din inițiativa Episcopiei noastre din Timișoara. Timișoara Capitala Culturală Europeană este pentru mulți turiști o posibilitate de a vizita și Maria Radna. Sperăm că multe persoane care vin în acest an la Timișoara vor vizita și basilica noastră de Radna”, spune preotul paroh Andreas Reinholz pentru radiotimisoara.ro

În acest an, la Maria Radna sunt programate 14 pelerinaje mari, inclusiv cele prilejuite de Adormirea și Nașterea Maicii Domnului.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.