Alertă meteo de fenomene periculoase – IARNA revine în forță în România: ger și vânt puternic. Temperaturile scad la -18 grade

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de vreme rea, valabilă pentru toată țara. Iarna revine în forță, aproape de jumătatea lunii martie. 

Potrivit ANM, în intervalul 9-12 martie, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă. Va fi ger noaptea și dimineața, la început în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice, iar joi spre vineri (10/11 martie) și vineri spre sâmbătă (11/12 martie) în centrul și nordul țării și pe arii mai restrânse în rest. 

Temperaturile minime vor fi cuprinse între -14 și -4 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, izolat sub -18 grade.
     
Vântul va avea unele intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, îndeosebi pe parcursul zilelor de joi (10 martie) și vineri (11 martie), cu viteze la rafală, în general de 45…55 km/h, iar senzația de frig va fi amplificată.
      
În sud și est, precum și la munte, pe arii restrânse va mai ninge slab.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.