Alertă meteo de ninsori și viscol în cea mare parte din țară. Ce județe din vest sunt afectate – vezi HARTA

Meteorologii au emis o nouă avertizări de vreme rea, reprezentată de un cod galben de ninsori și viscol. Este vorba de fenomene care se vor manifesta pe perioada weekendului și care vor afecta o parte semnificativă din țară.

Noua avertizare este un cod galben valabil în intervalul 3 februarie, ora 20 – 5 februarie, ora 18. Fenomene vizate și zone afectate: ninsori însemnate cantitativ și viscol la munte.

Imagine

În intervalul menționat temporar va ninge și vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vântul va depăși 80…90 km/h, astfel încât va fi viscol și vizibilitate scăzută. În vestul Carpaților Meridionali se vor acumula peste 30…40 l/mp și se va depune strat consistent de zăpadă.

În acest interval aria ninsorilor se va extinde treptat din orele serii dinspre regiunile nord-vestice și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane. Prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp, cu precădere în jumătatea vestică a țării.

 

De duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.