Alerte meteo de caniculă și furtuni! COD GALBEN în mai multe zone

Vești bune de la ANM. Cel puțin pentru moment am scăpat de codurile roșii și portocalii de caniculă și furtuni. Dar, avem în vigoare un cod galben, valabil pentru sudul și vestul României.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 25 iunie, ora 12 – 26 iunie, ora 3
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică

În intervalul menționat, în Banat, sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, în cea mai mare parte a Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50…70 km/h), descărcări electrice și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

 
Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Imagine

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 25 iunie
Fenomene vizate: val de căldură persistent, disconfort termic ridicat

Valul de căldură va persista în jumătatea sudică a Olteniei și Munteniei, disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități și pe alocuri va fi caniculă. Temperaturile maxime, mai mari decât cele normale la această dată, vor fi în general de 34…35 de grade, iar noaptea va fi tropicală, cu minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Imagine

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 26 iunie
Fenomene vizate: val de căldură persistent și în extindere, disconfort termic ridicat

 
Valul de căldură va persista în jumătatea sudică a Olteniei și Munteniei și se va extinde în Banat. Disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă. Temperaturile maxime, mai mari decât cele normale la această dată, vor fi în general de 34…35 de grade, iar noaptea va fi tropicală, cu minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Imagine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.