Alimente bogate în vitamina C care te scapă de durerile în gât. Nu ar trebui să lipsească din alimentația ta în sezonul rece

În sezonul rece, durerile în gât sunt extrem de des întâlnite și foarte neplăcute, iar disconfortul pe care ni-l creează face ca fiecare înghițitură să devină un chin.

 

Alimente bogate în vitamina C care te scapă de durerile în gât. În astfel de situații, vitamina C poate reprezenta un aliat de nădejde. Ea se regăsește în numeroase alimente pe care nutriționistul Gianluca Mech ne recomandă să le includem în alimentație în această perioadă.

„Vitamina C este o vitamină solubilă în apă care se găsește în multe alimente, în special în fructe și legume. Este un antioxidant puternic și se știe, încă din cele mai vechi timpuri, că ajută la ameliorarea senzației de durere în gât și la întărirea sistemului imunitar. Important de știut este că organismul uman nu poate produce sau stoca această vitamină. Prin urmare, este esențial să o consumăm în mod regulat”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

 

Kiwi

Fructele de kiwi sunt bogate în nutrienți și vitamina C. O porție de doar două fructe kiwi asigură aproximativ 273% din cantitatea zilnică recomandată. Astfel, ajută la întărirea sistemului imunitar. În special în sezonul rece, nu trebuie să lipsească din alimentație.

 

Ardei roșu

„Un ardei gras roșu de mărime medie oferă 169% din necesarul zilnic de vitamina C. Asta îl transformă într-una dintre cele mai bogate surse alimentare când vine vorba despre acest nutrient esențial”, dezvăluie nutriționistul Gianluca Mech.

Căpșuni

Căpșunile sunt cunoscute pentru parfumul lor îmbietor, culoarea intensă și gustul dulce. Fiecare 100 g de căpșuni conțin 59 mg din această vitamină, mai mult decât 100 g de portocale.

 

Citrice

Lămâile și portocalele nu trebuie să lipsească din dietă în sezonul rece. Ele reprezintă o sursă naturală de vitamina C și întăresc sistemul imunitar. Vitamina C este recomandată în infecțiile tractului respirator.

Papaya

Numit fructul îngerilor, papaya reprezintă o porție delicioasă de vitamine A și C. „O papaya mare conține cam 235 de miligrame de vitamina C – adică de două până la trei ori mai mult decât doza zilnică recomandată. Este de asemenea o sursă excelentă de vitamina A, potasiu și calciu”, adaugă nutriționistul Gianluca Mech.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.