ANM, prognoză actualizată: Cod Galben și Cod Portocaliu de furtuni, până la noapte!

Administrația Națională de Meteorologie a extins avertizările de vreme rea, până la noapte. De la ora 10.00 a intrat în vigoare un cod galben, iar altul portocaliu va fi valabil de la ora 12.00. Cele două avertizări vizează aproape toată țara. Vremea va fi instabilă, cu vânt puternic și furtuni pe tot parcursul zilei de astăzi. 

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 30 august, ora 10 – 31 august, ora 02
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului și hărții

 

         În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h) și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

 

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 30 august, ora 12 – 30 august, ora 23
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

 

              În nordul și estul Munteniei, estul Transilvaniei și în Moldova, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 70…80 km/h), pe arii restrânse vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.