Anunțul care dă fiori: Crucișătorul Moskva avea bord două focoase nucleare – Noi imagini cu distrugerea navei. RUȘII cer răzbunare

Au apărut noi imagini cu momentul în care nava Amiral a Armatei Ruse, crucișătorul de rachete Moskva, a sărit în aer. Iar un expert rus in Marină a iesit cu o informație care dă fiori: crucișătorul Moskva ar fi avut două focoase nucleare la bord. Pierderea a provocat multă furie în Rusia. Un politician rus a cerut, la televiziunea publică, „un război adevărat”, plângând în urma distrugerii navei-amiral.

În filmare, se vede cum explozia, surprinsă de un dispozitiv aflat la distanță, distruge complet ambracațiunea uriașă. Vladimir Bortko, analist și fost politician a avut o reacție virulentă la postul public de televiziune Rusia 1. El a spus că atacarea navei amiral este un motiv întemeiat pentru declanșarea unui război „adevărat” în Ucraina.

„Chiar și faptul că există o asemenea fărădelege pe teritoriul nostru este casus belli. O cauză absolută de război! Un război adevărat! Operațiunea specială din Ucraina a început și s-a încheiat deja! S-a încheiat aseară, când patria noastră a fost atacată”, a declarat Bortko, potrivit Realitatea PLUS.

Întrebat dacă se referă la mobilizare totală după atacul crucișătorului, acesta a răspuns că trebuie bombardat Kievul.

„STOP! Nu am vrut să vorbesc de Crucișătorul Moskva, mai ales că au fost diferite relatări, dar voi ați spus că nava Moskva este un motiv de război, sută la sută! Era nava noastră amiral! În acest caz nici nu ai ce să mai analizezi. Aici e nevoie de o reacție, dar de care? Trebuie inventată.  Trebuie să bombardăm Kievul, atunci ei vor veni! Iată ce trebuie să facem! Există un singur răspuns trebuie să îi bombardăm și gata!”, a mai spus Bortko.

Între timp, expertul în marină Andrei Klimenko de la Institutul de Studii Strategice ale Mării Negre vine cu o informație îngrijorătoare. Specialistul susține că, potrivit proiectului la care a participat, nava amiral Moskva ar fi trebuit să dețină la bord două focoase nucleare.

CRUCIȘĂTORUL DISTRUS AR FI AVUT DOUĂ FOCOASE NUCLEARE

„Prieteni, experţii spun că, potrivit statului, există două focoase nucleare pentru rachete de croazieră la bordul Moskva. (…) Unde sunt aceste focoase? Unde erau când muniţia a explodat? Unde este punctul de pe hartă? Coordonatele? Acestea sunt competenţele Consiliului de Securitate al ONU, ale AIEA…”, a scris Klimenko, pe Facebook.

În aceeași postare, Klimenko mai spune că statele riverane Mării Negre, Turcia, România, Bulgaria și Georgia ar trebui să se alăture imediat la eliminarea potenţialei ameninţări. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.