Arad: 10 incendii de vegetație uscată și resturi vegetale, în ultimele ore, în Arad. Un incendiu scăpat de sub control a cuprins 2 anexe și acoperișul unei case

10 incendii de vegetație uscată au avut loc în județul Arad în ultimele ore. Cele mai incendii au fost, duminică seara, în localitățile Brazii, Prunișor și municipiul Arad.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „Detașamentul de Pompieri Arad, Garda nr. 1 de Intervenție și Garda nr. 2 de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Sebiș continuă operațiunile de stingere a incendiilor de vegetație uscată în localitățile Arad, Prunișor și Brazi, pe parcursul întregii zile subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgebță ARAD executând astfel de misiuni”.

„În municipiul Arad un incendiu de resturi vegetale s-a propagat la douĂ anexe și la un acoperiș al unui imobil și doar intervenția profesionistă a pompierilor a făcut ca acesta să nu cuprindă și alte imobile”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Cel mai mare incendiu de vegetație uscată a avut loc în weekend în localitate Cărand, unde flăcările au cuprins un teren de 5 ha, pompierii intervenind circa 5 ore pentru a stinge focul.

Pompierii din Arad au transmis nenumărate mesaje prin care recomandă populației să nu curețe terenurile agricole prin incendiere și să verifice cu specialiști instalațiile de curent și încălzire pentru că incendiile de acest fel pot genera pagube considerabile.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad