Arad: Polițiștii defilează, luni, în centrul Aradului, pentru a marca Ziua Poliției Române

Ziua Poliției Române este marcată luni, 25 martie, la Arad, printr-o defilare care are loc în centrul orașului. La Arad, manifestările dedicate Zilei Poliției Române au început încă de vineri, când a avut loc Ziua Porților Deschise la Inspectoratul de Poliție Județean Arad.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „sărbătoarea continuă luni, 25 martie, când de la ora 12, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” are loc festivitatea de avansare în grad a polițiștilor, decernarea diplomelor pentru spirit civic, precum și premierea polițiștilor cu rezultate în competițiile sportive și concursurile pe teme profesionale”.

„Tot, luni, pe data 25 Martie, cu începere de la ora 13.00 , arădenii sunt așteptați în fața Primăriei municipiului, pentru a lua parte la defilarea prilejuită de Ziua Poliției. Vor defila plutoane formate din polițiștii tuturor structurilor operative, precum și autospecialele utilizate pentru desfășuarea misiunilor”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

Printr-o lege din 2002, data de 25 martie a fost desemnată ca Ziua Poliţiei Române. Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.