Arad: 11 cazuri de gripă sezonieră, confirmate. Cei mai recenți pacienți sunt 5 copii cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani

11 cazuride gripă sezonieră sunt confirmate în acest sezon, până în acest moment, în județul Arad, a anunțat, marți, Direcția de Sănătate Publică Arad.

Conform directorului DSP Arad, Constantin Cătană, în săptămâna 9 (24.02- 01.03.2020) în judeţul Arad au fost înregistrate 5 cazuri de gripă sezonieră A, cu 3 cazuri mai multe decât în săptămâna precedentă. Cele 5 cazuri sunt înregistrate la copii cu vârsta cuprinsă între 3-10 ani, copii nevaccinaţi şi care la acestă dată sunt monitorizaţi.

Până la această dată nu au fost înregistrate cazuri de deces prin gripă sezonieră.

Și celelalte infecții respiratorii au crescut

În județul Arad numărul de îmbolnăviri prin infecţii respiratorii a avut un trend crescător, a evoluat cu intensitate medie, cu răspândire în tot județul. Au fost raportate de furnizorii de servicii medicale (medici de familie și spitale) următoarele date:
– în săptămâna 9 a anului 2020, numărul înregistrat de viroze respiratorii a fost de 2264 cazuri, cu 104 de cazuri mai puţine decât în săptămâna precedentă şi cu 1253 mai multe cazuri decât în aceeași săptămâna a anului 2019, fapt explicat prin decalarea debutului gripal în anul 2020.

– în săptămâna 9 a anului 2020, numărul înregistrat de pneumonii respiratorii a fost de 350 cazuri, cu 37 de cazuri mai puţine decât în săptămâna precedentă şi cu 53 de cazuri mai mult decât în aceeaşi săptămâna a anului 2019.

 

În ceea ce privește situația cauzată de noul Coronavirus, în Arad nu există nicio persoană care să se afle în carantină.

În schimb, există 101 persoane şi 45 contacţi familiali ai acestora care sunt în auto-izolare la domiciliu timp de 14 zile de la întoarcerea în România.

Conform legii, persoanele care vin în România din zone cu cazuri confirmate trebuie să stea în autoizolare timp de 14 zile, chiar dacă nu au simtome sau nicio problemă de sănătate. În schimb, persoanele care prezintă simptome intră în carantină.