Arad: 110 cetățeni din Tunisia, blocați în România, inclusiv în Arad, repatriați

110 cetățeni din Tunisia care erau rezidenți sau non-rezidenți blocați în mai multe orașe din România, inclusiv în Arad, au fost repatriați, în colaborare cu autorităţile române şi Ambasada Republicii Tunisiene la Belgrad, a anunțat, luni, Ambasada Republicii Tunisiene la Bucureşti.

Avionul în care se aflau cele 110 persoane a decolat de pe aeroportul „Nikola Tesla” din Belgrad, iar transportul cetăţenilor tunisieni din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Arad a fost asigurat de către autorităţile române, care i-au adus pe aceştia în autocar până la Timişoara.

Din punctul de întâlnire stabilit în Timişoara, cinci autocare închiriate de la o societate de transport privată locală i-au condus pe tunisieni până la aeroportul sârb. Traversarea teritoriului sârb de la frontiera cu România până la aeroport a fost supravegheată de Ambasada Tunisiei la Belgrad, care s-a asigurat şi de derularea în cele mai bune condiţii a îmbarcării cu destinaţia Aeroportul Carthage din Tunis.

Odată ajunşi la destinaţie în Tunisia, pasagerii s-au oprit la un hotel pentru perioada de carantină preventivă obligatorie.