Arad: AUDIO FOTO Spitalul din Lipova, recepționat la sfârșitul lunii mai. Primarul Mircea Jicihici: „ca și construcție, cel mai modern spital din județ”

Noul spital din orașul Lipova, din județul Arad, care a costat 5,6 milioane de euro, va fi recepționat la sfârșitul lunii mai, a anunțat, luni, primarul orașului Lipova, Mircea Iosif Jichicmi, care a precizat ca unitatea medicală va fi parțial funcțională din această vară. Banii au fost asigurați de Guvern prin Compania Naţională de Investiţii.

Primarul orașului Lipova, Mircea Iosif Jichici, spune că spitalul este cea mai importantă realizare de după 1989 în Lipova, iar ca și construcție va fi cel mai modern spital din judeţ.

„În proiect sunt incluse filtre ultra-violete, gaze medicale prin pereţi, filtre de aer, sistem de degivrare a scărilor, instalaţiile de încălzire realizate pe bază de cupru medical, camere tehnice specializate, buncăr atomic, două lifturi, rampă pentru salvare, staţie de oxigen, panouri solare. În ultimele săptămâni s-a primit mobilierul şi urmează să fie montat”, a declarat primarul orașului Lipova, Mircea Iosif Jichici.

Edilul spune că spitalul va deveni funcţional parţial peste aproximativ două luni, când vor fi deschise câteva secţii, Interne şi Pediatrie.

Între timp, Primăria Lipova se va ocupa de unele amenajări exterioare, pentru realizarea spaţiilor verzi şi a unui drum de acces.

A fost nevoie de o clădire nouă, pentru că spitalul funcționează în clădiri închiriate.

Noul spital va avea o capacitate de 85 de paturi şi va deservi o populaţie de aproximativ 60.000 de oameni din localităţi de pe Valea Mureşului.

Imobilul ar fi trebuit să fie finalizat la începutul anului, însă primarul spune că lucrările au fost în grafic, însă au existat întârzieri cauzate de procedurile birocratice legate de atribuirea contractelor sau de realizarea proiectării.

Noua clădire în care va funcţiona Spitalul Orăşenesc Lipova este a treia din sistemul public construită în judeţul Arad în ultimii 30 de ani, după cea a Spitalului Orăşenesc Ineu şi Spitalul TBC din municipiul Arad.

Sursa foto: Mircea Iosif Jichici Facebook