Arad: 136 de câini, adoptați, în primele 4 luni ale anului, la Arad. Poliția Locală face controale

136 de căţei de la Adopostul Public al Primăriei Municipiului Arad, au fost adoptaţi în primele 4 luni ale acestui an. Alte 15 exemplare au fost revendicate.

Asftel, spun autoritățile locale, arădenii dovedesc încă o dată că sunt cu adevărat iubitori de câini și totodată stăpâni responsabili atunci când își întregesc familiile cu cei mai loiali prieteni ai omului. O dovedește și numărul însemnat de adopții de la Adăpostul Public de pe Calea Bodrogului.

Poliția Locală Arad monitorizează, periodic, prin verificări la adresă, modul în care sunt tratați de noii lor stăpâni, câinii adoptați pentru a se asigura că patrupedele nu sunt abandonate sau supuse la rele tratamente.

Frecvent polițiștii locali desfăşoară acţiuni de capturare a câinilor fără stăpân şi de transferare a acestora la adăpost. Cele mai recente acţuni comune au fost întreprinse în cartierele Alfa, Cadaș și Drăgășani. Bilanţul este încurajator: niciunul dintre cele 25 de exemplare canine, astfel capturate, nu fusese abandonat de stăpân sau de cel care îl adoptase anterior.

Conform Primăriei Municipiului Arad, amenda pe care cei care adoptă și, ulterior, abandonează un câine poate ajunge până la 6.000 de lei.