Arad: Fata de 4 ani, care ar fi fost violată de concubinul mamei, cu acordul femeii, preluată de către un asistent maternal

Fetiţa de 4 ani din Arad care ar fi fost violată de concubinul mamei, cu participarea femeii, a fost preluată în îngrijire de un asistent maternal profesionist, iar medicii afirmă că starea copilei este bună, însă primeşte tratament pentru o infecţie urinară.

Conform purtătorului de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Arad, Diana Vogel, „fetiţa este într-o stare de sănătate bună şi a fost preluată acasă de un asistent maternal profesionist, pentru a beneficia de un mediu cât mai apropiat de cel familial. Primeşte şi consiliere adecvată în raport cu vârsta, a mai declarat Diana Vogel.

Conform unor surse medicale, fetiţa primeşte tratament specific după ce s-a descoperit că are o infecţie urinară.

Bunica copilei a declarat autorităţilor că nu are condiţii pentru a creşte copilul, astfel că a fost de acord ca fetiţa să fie preluată de un asistent maternal.

Un bărbat de 22 de ani şi concubina sa de 25 de ani au fost reţinuţi de poliţişti pentru că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu fiica de 4 ani a femeii, în perioada decembrie 2018 – martie 2019. După câteva ore de la reţinere, bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în timp ce mama copilei a fost pusă sub control judiciar, ei fiind suspectaţi de viol, corupere sexuală a minorilor şi rele tratamente aplicate minorului.