Arad: 16 cetățeni din Siria, descoperiți când încercau să iasă ilegal din România pe jos, chiar peste câmp

16 cetățenidin Siria, cu vârste cuprinse între 20 și 44 de ani, au fost descoperiți, vineri, decătre polițiștii de frontieră de la Turnu, din județul Arad, când încercau să iasă ilegal din România, pe jos chiar peste câmp.

ARADCU 00 MIGRANTI POLITIA DE FRONTIERA VI28FEB

Arad: 16 cetățeni din Siria, descoperiți când încercau să iasă ilegal din România pe jos, chiar peste câmp16 cetățenidin Siria, cu vârste cuprinse între 20 și 44 de ani, au fost descoperiți, vineri, decătre polițiștii de frontieră de la Turnu, din județul Arad, când încercau să iasă ilegal din România, pe jos chiar peste câmp.https://realitateadearad.net/index.php/2020/02/28/arad-16-cetateni-din-siria-descoperiti-cand-incercau-sa-iasa-ilegal-din-romania-pe-jos-chiar-peste-camp/#arad #migranți#Ungaria#PolițiadeFrontieră#FilipIonuțMatei

Publicată de Realitatea De Arad pe Vineri, 28 februarie 2020

Conform purtătorului decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, ca urmare a desfășurării unei acţiuni comune cu autorităţile ungare pe linia combaterii migraţiei ilegale, polițiștii de frontieră de la Turnu au depistat cele 16 persoane, la cca 1.000 de metri faţă de linia de frontieră cu Ungaria.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din şaisprezece bărbaţi din Siria care au vârste cuprinse între 20 şi 44 de ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă vestul Europei, dar nu deţineau documente de călătorie.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor 16 bărbați pe care îi cercetează pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

În ultima perioadă, polițiștii de frontieră din Arad au descoperit alți zeci de migranți au fost descoperiți în timp ce încercau să iasă ilegal din România ascunși în camioane, sub autocare sau pe jos chiar peste câmp.