Arad: 16 migranți, cu vârste cuprinse între 1 și 52 de ani, descoperiți când încercau să iasă din țară ascunși într-un microbuz de marfă

16 migranți, cu vârste cuprinse între 1 și 52 de ani, din Afganistan, Irak și Siria, au descoperiți decătre polițiștii de frontieră de pe autostrada Nădlac-Arad în timp ce încercau să iasă ilegal din România ascunși într-un microbuz de marfă. Migranții au fost descoperiți în data de 28 aprilie, chiar în duminica de Paște, și a fost anunțat luni.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, la volanul microbuzului cu numere de Turcia se afla un cetățean turc în vârstă de 26 de ani, care, conform documentelor de însoțire, transport piese auto, cu destinaţia Germania.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului fizic al mașinii. Astfel, au fost descoperite ascunse, în interiorul compartimentului marfă al autovehiculului, printre cutiile cu piese auto, 16 persoane, dintre care zece adulţi (şase bărbaţi şi patru femei) şi şase minori.

Primele cercetări arată că grupul era format din doi cetățeni din Afganistan, zece cetăţeni din Irak şi 4 cetăţeni din Siria, adulţii având vârste cuprinse între 21 şi 52 de ani, iar minorii între 1 şi 16 ani. Aceştia erau solicitanţi de azil în România.

În cadrul cercetărilor s-a mai stabilit faptul că şoferul autoutilitarei urma să transporte cetăţenii străini într-un stat din vestul Europei.

Șoferul turc este cercetat pentru trafic de migranți, iar migranții pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz.

Sursa foto video: Poliția de Frontieră Arad