Arad: Sărbători Regale. ASR Principesa Maria, la Slujba de Înviere de la Catedrala Arhiepiscopală din centrul Aradului. Unde este Majestarea Sa Margareta

Sărbători Regale în județul Arad. Alteța Sa Regală Principesa Maria, cea mai mică fiică a Regelui Mihai și a Reginei Ana, a participat la Sfânta Noapte a Învierii la Catedrala Arhiepiscopală Sfânta Treime din centrul municipiului Arad. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Timotei al Aradului.

Alături de ASR Principesa Maria au fost mai multe oficialități publice din Arad, printre care Tiberiu Dekany, fost viceprimar al municipiului Arad și cunoscut monarhist din România, viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarț, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea sau fostul deputat Mihai Calimente.

Familia Regală este foarte apropiată de județul Arad, unde deține Castelul Regal din comuna Săvârșin. Castelul, care este singura reședință privată a Familiei Regale, era locul preferat al Regelui Mihai I.

Majestatea Sa Margareta și ASR Principele Radu au sărbătorit Sfânta Noapte a Învierii în mijlocul comunității românești din Copenhaga, Danemarca, iar slujba a fost oficiată de Preasfinția Sa Episcopul Macarie al Europei de Nord. Majestatea Sa a dorit în acest an să fie prezentă într-o capitală din Uniunea Europeană, fiindcă sărbătoarea Paștelui are loc în timpul președinției României la Consiliul UE.