Arad: 19 cetățeni din Irak, Palestina și Siria, descoperiți când încercau să iasă ilegal din România pe jos, chiar peste câmp. 66 de migranți, într-o săptămână

19 cetățenidin Irak, Palestina și Siria, cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, au fost descoperiți decătre polițiștii de frontieră de la Turnu, din județul Arad, în timp ce încercau să iasă ilegal din România, pe jos, chiar peste câmp.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, cele 19 persoane au fost depistate, la cca 100 de metri de granița cu Ungaria.

Grupul era format din 14 bărbaţi, o femeie şi 4 copii. Adulții au vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, iar minorii între 6 și 16 ani.
12 sunt din Irak, 6 din Siria și 1 din Palestina. Aceștia au declarat că doreau să ajungă în Ungaria, având ca destinație finală state din vestul Europei.

Doar ultima săptămână, pe la frontiera din județul Arad au mai încercat să iasă din țară pe câmp sau ascunși în camioane 47 de migranți, printre care și copii de doar 1 lună.
Așadar de luni încoce 66 de migranți au încercat să iasă în ilegal din țară, în condiții extreme. Cei mai mulți, 48 dintre ei, au forțat frontiera pe jos chiar peste câmp, în zona Turnu. Acestora li se adaugă alți cetățeni străini care au încercat să iasă din România cu acte false.