Arad: AUDIO FOTO VIDEO Senatorul PSD Mihai Fifor a câștigat funcția de președinte al PSD Arad

dav

Senatorul PSD Mihai Fifor, fost ministru și vicepremier în Guvernele PSD, este noul președinte al PSD Arad, după ce a fost ales în această funcție în cadrul Conferinței Extraordinare de alegeri, care a avut loc sâmbătă.

ARADCU 00 CAPRAR STANESCU FIFOR PSD TEL SA22FEB

Arad: AUDIO FOTO VIDEO Senatorul PSD Mihai Fifor a câștigat funcția de președinte al PSD AradSenatorul PSD Mihai Fifor, fost ministru și vicepremier în Guvernele PSD, este noul președinte al PSD Arad, după ce a fost ales în această funcție în cadrul Conferinței Extraordinare de alegeri, care a avut loc sâmbătă.În fișiserul video, momentul în care se numără voturile și primele reacții.https://realitateadearad.net/index.php/2020/02/22/arad-audio-foto-video-senatorul-psd-mihai-fifor-a-castigat-functia-de-presedinte-al-psd-arad/

Publicată de Realitatea De Arad pe Sâmbătă, 22 februarie 2020

Mihai Fifor a câștigat cu 64 de voturi, în vreme ce contrandidatul său, deputatul Dorel Căprar, care conducea organizația de 10 ani, a obținut 59 de voturi. Un buletin de vot a fost anulat.

Mihai Fifor și-a anunțat oficial și intenția de a candida pentru funcția de primar al Aradului.
UPDATE
Cea de-a 3a candidatură, a lui Ioan Flonta, nu a mai fost validată în cadrul conferinței extraordinare de alegeri pe motiv că ar fi apărut o adeziune a acestuia la UNPR.

Știre în curs de actualizare.

UPDATE
Președinte executiv a fost ales deputatul Florin Tripa.

UPDATE

Campania pentru funcția de președinte a fost una dură, cele 2 tabere aruncându-și în spațiul public acuze grave.

Aflat în război cu conducerea centrală a partidului, deputatul Dorel Căprar, susține că asupra membrilor de partid s-ar fi făcut presiuni pentru ca el să nu fie ales.

Mihai Fifor are obiective clare pentru alegerile din acest an: câștigarea Primăriei Municipiului Arad și a Consilului Județean Arad, dar și creșterea numărului de consilieri județeni, locali și primari.

În PSD Arad s-au organizat 2 alegeri pentru conducerea organizației județe în decurs de 2 săptămâni. Pe 7 februarie, președintele de atunci a organizației, Dorel Căprar organiza alegerile în pofida faptul că președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a cerut ca acestea să fie organizate la o altă dată. Dorel Căprar, care a candidat atunci singur, a susținut că alegerile au fost statutare, în vreme ce conducerea centrală a susțin că acestea nu ar fi fost stature, motiv pentru care le-a anulat.

Lupta continuă în justiție, pentru că Dorel Căprar a contestat în instanță decizia conducerii centrale.

Alegerile au fost supervizate decătre secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu.