Arad: 23 de migranți, călăuziți de un bărbat din Arad, descoperiți la frontiera cu Serbia

23 de cetăţeni din Irak, Iran, Siria şi Afganistan, care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei, călăuziţi de un cetăţean român, au fost opriţi la frontiera cu Serbia, a anunțat, sâmbătă, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș.

Imagine

Imagine

În comunicat se mai arată că, joi, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa – judeţul Timiş au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, ocazie cu care au oprit, în localitatea Ferendia, o autoutilitară înmatriculată în România, la volanul căreia se afla un cetăţean român, în vârstă de 21 de ani, domiciliat pe raza judeţului Arad.

În mașină se aflau cei 23 străni.  În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei 23 de pasageri sunt cetăţeni din Irak, Iran, Siria şi Afganistan, paisprezece dintre aceştia fiind bărbaţi, cinci femei şi patru minori, adulţii având vârste cuprinse între18 şi 52 de ani, iar minorii între 15 şi 18 ani.

La cercetări, cetăţenii străini au declarat faptul că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, fiind apoi preluaţi de cetăţeanul român din apropierea frontierei de stat şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul acestuia.

Cetățenii străini sunt cercetați pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar bărbat din Arad, pentru trafic de migranţi.

Polițiștii de frontieră și procurorii continuă cercetările pentru a da de urma întregii rețele care se ocupă cu traficul de migranți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.