Arad: 3 băieți cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani, reținuți după ce au furat o mașină cu care să se plimbe. Mașina avea cheile în contact

3 băieți cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani sunt reținuți după ce au furat o mașină cu care să se plimbe.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „la data de 4 iulie, în jurul orei 19,00, un bărbat a sesizat polițiștii din Șiria despre faptul că i-a fost sustrasă mașina din fața casei și că dintr-un alt autoturism, parcat lângă primul, prin spargerea geamului i-a fost sustrasă o poșetă cu acte și bani, 460 de euro”.

„Mașina a fost depistată decătre polițiștii Secției 2 Micălaca pe D.J. 709, în apropierea intersecției cu drumul spre Sânleani, iar după oprirea acestuia s-a constatat că cel care conducea este un tânăr de 15 ani, din Arad. În mașină se mai aflau un tânăr de 17 ani din Sântana și un alt minor de 14 ani, din Arad. Din cercetări a reieșit faptul că cei trei tineri, în jurul orei 18,30, ar fi spart geamul unui autoturism parcat pe raza localității Șiria și ar fi sustras o poșetă cu acte și bani, ulterior, observând un alt autoturism cu cheile în contact l-ar fi sustras și ar fi plecat. Poșeta sustrasă a fost depistată de polițiști la ieșirea din localitatea Șiria, iar banii au fost găsiți asupra tinerilor”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

Tinerii, care vor fi prezentați magistraților Judectătieie Arad pentru a se dispune măsuri preventive, sunt cercetați pentru furt calificat, furt în scop de folosință și complicitate la aceste infracțiuni, iar băiatul care a șofat mai este cercetat și pentru conducere fără permis.

Polițiștii și procurorii continuă cercetările în acest caz.