Arad: Femeia de 31 de ani, rănită în explozia de la Arad, transportată la Spitalul de Arși din București

Femeia de 31 de ani din Arad, care a fost grav rănită, vineri seara, dupăce în apartamentul său s-a produs o explozie cauzată de acumulare de gaz, a fost transportată în cursul nopții de vineri către sâmbătă la Spitalul de Arși din București.

 

Conform purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Simina Roz, „după investigațiile medicale, s-a constatat că femeia are arsuri de gradul 2 și 3 pe 60 la sută din suprafața corpului și arsuri de căi aeriene”.

Explozia a avut loc vineri după masă într-un apartament de pe bulevardul Iuliu Maniu din municipiul Arad.

Conform purtătorului cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „pe bulevardul Iuliu Maniu, s-a înregistrat o acumulare de gaz în apartament, urmată de explozie fără incendiu. Explozia s-a produs în momentul în care proprietara, o femeie de 31 de ani, și-a aprins o țigară. Au fost alocate forțe ale Detașamentului de Pompieri Arad, 2 autospeciale de stingere, 1 Autospeciala de lucru și salvare de la înălțime, 1 Autospeciala SMURD Terapie Intensivă Mobilă”.

„În momentul sosirii echipajelor de intervenție, au găsit o femeie cu arsuri pe aproximativ 50% din suprafața corpului, în viață. Aceasta a fost preluata de echipajul SMURD. A fost anunțat de către Dispeceratul ISU, distribuitorul de gaz, de energie electrică și Inspecția în construcții. Nu a fost necesară evacuarea locatarilor. Femeia are arsuri de gradul II și III”, a mai declarat, imediat după finalizarea misiunii, purtătorul de cuvânt al pentru situații de urgență Arad maior George Pleșca.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad

Arad: Explozie într-un apartament din Arad. O femeie, grav rănită