Arad: 3 consilieri locali ai PNL Arad, propuși pentru excludere, după ce ar susține PSD-ALDE

3 consilieri locali PNL dincomuna Târnova, județulArad, sunt propuși pentru excluderea din partid.

Anunțul a fost făcut, luni, decătre senatorul PNL Arad, Ioan Cristina, care a declarat că cere radierea din PNL a celor trei consilieri locali pentru că aceștia şi-au manifestat susţinerea faţă de ALDE şi PSD, blocând proiectele comunei.

„Încălcând grav statutul partidului, trei consilieri au fost propuşi pentru radierea din PNL, Biroul Politic Judeţean urmând să ia o decizie în acest sens miercuri, 19.12.2018. Procedura de radiere atrage după sine înlocuirea celor trei cu membri supleanţi, care, alături de echipa liberală, vor implementa proiectele pe care comuna le are. În calitatea mea de senator liberal şi de bun cunoscător al situaţiei organizaţiei PNL Tîrnova, susţin cu toată tăria acest demers şi, totodată, proiectele comunei despre care am cunoştinţă şi cu privire la care am avut o contribuţie, în limitele prerogativelor funcţiei pe care o deţin”, a mai declarat Ioan Cristina.

Cazul celor 3 consilieri locali PNL va fi discutat în ședința de miercuri, 19 decembrie, a Biroului Politic Judeţean al PNL Arad.

În comuna Tîrnova alegerile locale din 2016 au fost câştigate de o manieră categorică de PNL, liberalii adjudecându-şi funcţiile de primar şi viceprimar, precum şi 10 din cei 15 consilieri.