Arad: Guvernul dă județului Arad alte 4,7 milioane de lei

Alte 4,7 milioane de lei au fost alocate decătre Guvern județului Arad în cea mai recentă ședință a Executivului, a anunțat, luni, președintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar.

Banii, care sunt din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, pentru plata cheltuielilor curente şi de capital din unităţile administrativ-teritoriale, au fost alocați pentru echilibrarea bugetelor comunelor și orașelor.

Conform președintelui PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, cele 4,7 milioane de lei vin la doar o săptămână după ce comunitățile din Munţii Apuseni, din zona de nord-est a județului Arad, au primit din fondul de rezervă al guvernului alte 3,3 milioane de lei, pentru echilibrarea bugetelor locale.

Astfel, câteva zeci de primării vor beneficia de sume importante de la bugetul de stat, indiferent de culoarea politică a primarilor, a mai declarat Dorel Căprar.

DECLARAȚIA COMPLETĂ A PREȘEDINTELUI PSD ARAD, DEPUTATUL DOREL CĂPRAR

„Guvernul României vine din nou în sprijinul comunităților arădene, alocând nu mai puțin de 4,7 milioane de lei pentru primăriile care au nevoie de sprijin financiar la sfârșit de an. Această alocare vine la doar o săptămână după ce comunitățile din Munţii Apuseni, din zona de nord-est a județului Arad, au primit din fondul de rezervă al guvernului alte 3,3 milioane de lei, pentru echilibrarea bugetelor locale. Zeci de primării vor beneficia de sume importante de la bugetul de stat, indiferent de culoarea politică a primarilor, pentru că guvernarea PSD-ALDE a demonstrat, de-a lungul ultimilor doi ani, că tratează corect toate primăriile și consiliile județene, indiferent de opțiunea politică a cetățenilor din acele comunități. Spre deosebire de liberalii de la Consiliul Județean Arad, pentru care principalul criteriu de alocare a fondurilor îl constituie partidul din care provine primarul, prioritățile și nevoile cetățenilor fiind trecute pe ultimul plan. Avem încă o dovadă că Guvernul României sprijină administrațiile locale din județul Arad, iar lucrurile nu stau deloc așa cum încearcă să manipuleze propaganda pedelistă. În fiecare lună, Guvernul alocă noi fonduri pentru județul Arad, fie că vorbim de echilibrări de bugete, de investiții prin CNI, de proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Locală, de subvenții pentru agricultură și multe altele, iar la final de an, când vom trage linie, vom constata că nu s-a furat niciun leu de la arădeni, așa cum mințeau cu nerușinare cei din noul PDL Arad, ba din contră, Guvernul României a sprijinit din plin primăriile din județul Arad”, declară deputatul Dorel Căprar, președintele PSD Arad.