Arad: 3 filme în 2 zile la cinema ARTA din Arad. Printre proiecții, un film de succes de la Cannes, care este nominalizat la premiile OSCAR 2019

Trei filme sunt proiectate la cinema ARTA din centrul municipiului Arad vineri și sâmbătă, au anunțat Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură.

„Balerina”, senzația Cannes-ului 

Coproducţia belgiano-olandeză „Girl/Balerina”, nominalizată şi premiată la cele mai importante festivaluri de film, rulează vineri, 15 februarie, cu începere de la ora 20.

„Un film subtil, plin de umanitate și cu un protagonist interpretat magistral de Victor Polster, „Girl” este debutul belgian al anului 2018 și senzația Cannes-ului, unde filmul a câștigat patru trofee importante”, spun organizatorii despre acest film.

Filmul pentru copii „Mia și leul alb”

Surpriza lunii februarie a constituit-o inaugurarea unui program de filme pentru copii care continuă sâmbătă, 16 februarie, când cu începere de la ora 11, se va proiecta filmul „Mia and the White Lion / Mia și leul alb”.

COLD WAR, nominalizat la premiile Oscar din acest an

Sâmbătă va mai fi proiectat un film. Este vorba despre „Cold War/Războiul Rece”, care poate fi văzut cu începere de la ora 20.

„Seducător și captivant, COLD WAR spune, într-o manieră stilizată pe ritmuri de jazz și muzică populară poloneză, o poveste de dragoste care reușește să spulbere obstacole dintre cele mai imposibile pe parcursul unui interval de 15 ani, între 1949 și 1964. Cu peste 60 de nominalizări la festivaluri de anvergură mondială, COLD WAR a câștigat premiul pentru Cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Cannes 2018 și nu mai puțin de 5 premii la European Film Awards 2018. Totodată, filmul este nominalizat la categoria Cel mai bun film într-o limbă străină la Premiile Oscar de anul acesta”, spun organizatorii despre acest film.

Biletele: 5 lei și 12 lei

Biletele pot fi achiziționate de la Cinema Arta, de marți până joi, între orele 10- 17, vineri, între orele 10-14, sau cu 2 ore înainte de începerea filmului.

Biletele pot fi rezervate în prealabil pe e-mail, la adresa: [email protected].

Biletele costă 12 lei preț întreg și 5 lei preț redus pentru elevi, studenți, pensionari și șomeri.