Arad: 3 minori, ascunși într-o mașină, sub o pătură, printre bagaje, pentru fi trecuți ilegal în Ungaria

3 minori cu vârste cuprinse între 5 și 8 ani au fost descoperiți decătre polițiștii de frontieră de la Nădlac 1, de pe DN7, ascunși într-o mașină, sub o pătură printre bagaje, cu intenția de a fi trecuți ilegal granița.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, la volanul mașinii cu numere de Ungaria se afla un cetățean maghiar în vârstă de 43 ani, alături decare mai călătoreau doi pasageri cu cetăţenie maghiară şi un cetăţean român.

Cu ocazia controlului efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit pe bancheta din spate a mijlocului de transport, 3 minori, ascunşi sub o pătură, printre bagaje, fără a avea asupra lor documente de identitate.

Ca urmare a verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că minorii sunt copiii a unuia dintre cetățenii maghiari și cetățeanului român, aflați în mașini, părinții recurgând la această metodă deoarece nu aveau documente de călătorie pentru copii şi intenţionau să ajungă cu aceştia în Ungaria.

Conform unor informații, părinții intraseră legal cu copiii în România, dar în țară ar fi pierdut documentele minorilor.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru părinţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz.

Sursa foto: Poliția de Frontieră Arad