Arad: 320 de pachete cu țigări de contrabandă, chiar în centrul Aradului. Traficanții încercă noi metode, dar nu scapă de jandarmi

320 de pachete cu țigări de contrabandă au fost confiscate, luni, decătre jandarmii chiar din centrul municipiului Arad.

Conform purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Arad, plt.adj. Daniel Monoranu, un echipaj de jandarm, aflat în serviciu de ordine și siguranță publică, a observat în parcarea dintre linile de tramvai de pe Bulevardul Revoluției din municipiul Arad, un bărbat cu vârsta de circa 35 de ani, care descărca mai multe plase dintr-o mașină și le introducea în portbagajul altei mașini, iar la vederea jandarmilor a afișat un comportament suspect.

Existând suspiciuni cu privire la bărbatul respectiv, în prezența acestuia, jandarmii au efectuat controlul mașinilor, ocazie cu care au găsit un număr de 320 pachete cu țigări de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător.

Ce a declarat bărbatul prins cu țigările de contrabandă

Bărbatul a declarat că țigările îi aparțin și urma să le introducă spre comercializare în P-ța Mihai Viteazul, din municipiul Arad, și nu a crezut că va fi prins la așa distanță de piață.

Țigările găsite au fost ridicate în vederea confiscării și s-au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, având în vedere că sunt asimilate infracțiunii de ,,colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”, conform prevederilor Codului Vamal al României.

Polițiștii și jandarmii continuă cercetările în acest caz.

Sursa foto: Jandarmeria Arad