Arad: 4 medii de 10 la bacalaureat, în Arad, înainte de constestații

56,2 la sută este rata de promovare la bac în Arad, înainte de contestații, sub media națională, care este de 62,98 la sută, arată rezultatele publicate marți.

Rezultatele complete pot fi consultate aici http://bacalaureat.edu.ro/RapoarteJudet.aspx?jud=3.

Mai exact, dintre cei 3.144 de candidați prezenți, 1.768 candidați au obținut o medie de cel puțin 6, pentru a putea fi declarați promovați.

Patru candidați – 3 de la Colegiul Național „Moise Nicoară” și 1 de la Colegiul Național „Vasile Goldiș” au obținut medii de 10.
Top 10 se încheie cu un candidat de la Colegiul Național „Preparandia Dimtrie Țichideal”, care a obținut media 9,91.
În această sesiune a bacului, în Arad au fost eliminați în total 4 candidați… unei fete i-a sunat telefonul în timp ce susținea examenul, iar ceilalți 3 băieți au fost prinși încercând să copieze dintr-un ceas inteligent sau din telefoanele mobile. Un candidat a susținut 1 probă cu subiectele de rezervă.

Procentul de promovare din acest an este printre cel mai mic din ultimii 4 ani, dar este numărul mediilor de 10 este cel mai mare.
Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.