Arad: 43 de ani de când Nicolae și Elena Ceaușescu au vizitat Aradul. Ce au făcut în oraș. Ce s-a întâmplat cu fabricile

Sâmbătă, 11 ianuarie, se împlinesc 43 ani decând fostul președinte comunist al României, Nicolae Ceaușescu, și soția sa Elena au vizitat Aradul.

Imagine

Imagine
Conform unui material publicat decătre profesorul Horia Truță pe site-ul Bibliotecii Județene A.D. Xenopol din Arad, pe data de 11 ianuarie „1977 – Câteva unități industriale din Arad: Intreprinderea de Vagoane din Arad, Intreprinderea de Strunguri, Fabrica de Ceasuri Victoria și la Combinatul de Îngrășăminte Chimice, au fost vizitate de președintele Nicolae Ceaușescu, însoțit de alți conducători ai Partidului Comunist și ai statului”, se mai arată pe pagina de internet a bibliotecii din Arad.

La Intreprinderea de Vagoane a fost vizitat un vagon al metroului intrat în producția de serie. După Revoluția din 1989 Combinatul Chimic Arad a fost demolat complet.

Singura unitate care mai funcționează și astăzi cu acleași obiect de activitate este Intreprinderea de Vagoane din Arad, după Revoluția din 1989, împărțită în 2: Vagoane Călători și Vagoane Marfă, ambele deținute în proprietate privată în acest moment. Fabrica Vagoane Călători aparține cunoscutului industriaș român Valer Blidar, iar fabrica Vagoane Marfă aparține companiei Greenbrier, care are capital american.

Sursa foto: bibliotecaarad.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.