Arad: 5 drumuri județene intră în modernizări. Urmează deschiderea ofertelor pentru drumul considerat ca fiind cel mai degradat din Arad

5drumuri județene din Arad vor fi modernizate de către Consiliul Județean Arad, care a anunțat, marți, finalizarea procedurilor de licitație.

Conform vicepreședintelui Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea, „Consiliul Județean începe lucrările de modernizare a cinci drumuri importante din judeţ! Au fost finalizate procedurile de licitaţie pentru drumurile județene: Bârsa – Sebiş – Moneasa – limită judeţ Bihor, Gurahonţ – Dieci – Buteni, Pecica – Turnu, Zăbalţ – limită de judeţ Timiş, Sânmartin – Şimand – Olari – Caporal Alexa. Alte două drumuri se află în procedură de licitaţie, Grăniceri – Pilu şi Sântana – Olari – Sintea Mică. Procedurile de licitaţie s-au încheiat pentru cele cinci drumuri judeţene, aşteptăm votarea bugetului pentru a putea semna contractele, apoi pot începe lucrările”.

„Reamintim că avem deschiderea ofertelor pentru drumul Arad – Şiria – Pâncota – Buteni. Este important că am reuşit să finalizăm licitaţiile şi pot începe lucrările, în curând vom încheia şi alte proceduri de licitaţie pentru a ajunge acolo unde ne dorim cu toţii: începerea lucrărilor şi drumuri judeţene mai bune”, a mai declarat vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea.

Valoarea pentru cele 5 drumuri semnate deja se ridică la circa 100 de milioane de lei. Pe de altă parte, ofertele pentru drumul județean Arad – Şiria – Pâncota – Buteni se deschid pe data de 28 martie.

Consiliul Judeţean Arad administrează cca 1200 de km de drumuri judeţene, din care şi-a propus ca să reabiliteze în acest mandat cca 300 de km.