5drumuri județene din Arad vor fi modernizate de către Consiliul Județean Arad, care a anunțat, marți, finalizarea procedurilor de licitație.

Conform vicepreședintelui Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea, „Consiliul Județean începe lucrările de modernizare a cinci drumuri importante din judeţ! Au fost finalizate procedurile de licitaţie pentru drumurile județene: Bârsa – Sebiş – Moneasa – limită judeţ Bihor, Gurahonţ – Dieci – Buteni, Pecica – Turnu, Zăbalţ – limită de judeţ Timiş, Sânmartin – Şimand – Olari – Caporal Alexa. Alte două drumuri se află în procedură de licitaţie, Grăniceri – Pilu şi Sântana – Olari – Sintea Mică. Procedurile de licitaţie s-au încheiat pentru cele cinci drumuri judeţene, aşteptăm votarea bugetului pentru a putea semna contractele, apoi pot începe lucrările”.

„Reamintim că avem deschiderea ofertelor pentru drumul Arad – Şiria – Pâncota – Buteni. Este important că am reuşit să finalizăm licitaţiile şi pot începe lucrările, în curând vom încheia şi alte proceduri de licitaţie pentru a ajunge acolo unde ne dorim cu toţii: începerea lucrărilor şi drumuri judeţene mai bune”, a mai declarat vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea.

Valoarea pentru cele 5 drumuri semnate deja se ridică la circa 100 de milioane de lei. Pe de altă parte, ofertele pentru drumul județean Arad – Şiria – Pâncota – Buteni se deschid pe data de 28 martie.

Consiliul Judeţean Arad administrează cca 1200 de km de drumuri judeţene, din care şi-a propus ca să reabiliteze în acest mandat cca 300 de km.