Arad: 6 cetățeni din Bangladesh și Afganistan, descoperiți de către polițiștii de frontieră din Arad, când încercau ca să iasă ilegal din România, pe jos, chiar peste câmp

6 cetățenidin Bangladesh și Afganistan, cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, au fost descoperiți decătre polițiștii de frontieră de la Vărșand, din județul Arad, în timp ce încercau ca să iasă ilegal din România, pe jos, chiar peste câmp.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției de Frontieră Arad Filip Ionuț Matei, cei 6 bărbați au fost reținuți la cca 500 de metri faţă de linia de frontieră cu Ungaria.

Polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba despre patru cetăţeni din Bangladesh şi doi cetăţeni din Afganistan. Aceştia au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor şase persoane, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Poliția de Frontieră Arad a anunțat ieri că, în zona Nădlac, a mai descoperit alți 3 cetățeni din Maroc, cu vârste cuprinse între 23 și 29 de ani, în momentul în care încercau să treacă ilegal granița dintre România și Ungaria, tot pe jos, peste câmp, cei 3 fiind reținuți la cca 200 de metri de linia de frontieră